Patriotizmo pamoka mūsų gimnazijoje

     Lapkričio 11d. mūsų gimnazijos mokiniai, mokytojai nuvyko į Vilniaus Rasų kapines, kur prie Lenkijos maršalo Jozefo Pilsudskio širdies ir Motinos mauzoliejaus buvo surengtas iškilmingas Lenkijos Nepriklausomybės atkūrimo 100-mečio minėjimas. Mokiniai ir mokytojai kartu su Vilniaus miesto ir rajono lenkų mokyklų delegacija padėjo gėlių vainikus ir uždegė žvakutes. Visus susirinkusius sveikino Lietuvos lenkų sąjungos pirmininkas, Lietuvos Respublikos seimo narys Michal Mackevič. Sugiedotas Lenkijos himnas.
     Vėliau aplankyta Konaževskių šeimos koplyčia – mauzoliejus Švenčionių rajono Punžionių kaime. Čia Ryšard Peciun, Buivydžių ir Balingrado parapijų klebonas, aukojo Šv. mišias už Lenkiją ir generolą D. Konaževskį. Buvo pasakytas puikus pamokslas. Šv. Mišiose dalyvavo ir generolo proanūkė Elvyra Kijevska. Po mišių visiems dalyvavusiems buvo išdalintos rankų darbo Lenkijos valstybės vėliavos.
     Taip iškilmingai paminėtos 100-osios Lenkijos Nepriklausomybės metinės. Išreikšta pagarba maršalui Jozefui Piłsudskiui, generolui Danieliui Konaževskiui ir visiems tiems, kurie žuvo kovoje už Lenkijos laisvę ir nepriklausomybę.

Lenkų kalbos vyresn. mokytoja, Teresa Gailiun