Visuotinė atvirų durų diena „Šok į tėvų klumpes“

     Vilniaus r. Buivydžių Tadeušo Konvickio gimnazija dalyvavo respublikiniame projekte „Šok į tėvų klumpes“, kad prisijungtų prie iniciatyvos artimiau susipažinti su tėvų, senelių ir kitų artimųjų profesijomis.
     Baigiantis mokslo metams 4 klasės mokiniai kartu su klasės auklėtoja Teresa Vansovič ir socialine pedagoge Olga Butkevič aplankė Nemenčinės neįgaliųjų dienos užimtumo centrą. Vaikus pasitikusi socialinė darbuotoja Ivona Urbanovič supažindino su užimtumo centrą lankančių neįgaliųjų dienotvarke ir veikla. Papasakojo koks tai nelengvas ir sudėtingas darbas. Mokiniai susipažino su tokiomis specialybėmis kaip socialinis darbuotojas, užimtumo specialistas, socialinio darbuotojo padėjėjas. Vaikai sužinojo, kad darbui su neįgaliais žmonėmis reikia ypatingo pasišventimo, psichologinio pasiruošimo ir be galo daug kantrybės. Grįžę jie įgytomis žiniomis pasidalys su bendramoksliais. Tikimasi, kad akis į akį susidūrę ir pabendravę su skirtingų negalių turinčiais žmonėmis, mokiniai žinos, kaip bendrauti, kaip pagelbėti, o gal ateityje rasis tokių, kurie net norės savanoriauti neįgaliųjų centruose.
     Dar mokiniai pabuvojo Nemenčinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnyboje. Čia turėjo puikią galimybę iš arčiau susipažinti su gaisrininko – gelbėtojo profesija. Gaisrinės darbuotojai demonstravo specialią aprangą, papasakojo apie turimas gaisrų gesinimo transporto priemones, gaisrų gesinimo bei gelbėjimo įrangą, asmenines apsaugos priemones. Mokiniai susipažino su ugniagesių gelbėjimo darbais: gaisrų gesinimu, žmonių gelbėjimu, pagalba įvykus nelaimei buityje. Vaikai džiaugėsi galėdami iš arčiau apžiūrėti gaisrinės inventorių. Gelbėtojai rodė, kaip vandens srove gesinami gaisrai ir net leido pabandyti patiems mokiniams, kas sukėlė daug džiugių emocijų. Patirti įspūdžiai motyvavo mokinius jau dabar pradėti galvoti apie savo ateitį ir būsimą profesiją.
Dėkojame neįgaliesiems už šypsenas ir nuoširdumą, Nemenčinės neįgaliųjų dienos užimtumo centro darbuotojams, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybai už įdomų savo profesijų pristatymą. Mokiniams tai buvo ne tik susipažinimas su profesijomis, bet ir puikus integralus susitikimas.