Akcija „S.O.S. gyvūnai“

      Ar kada nors matėte, kaip saugosi nuo šalčio benamiai šuneliai ar katės? Jie pakelia vieną po kitos letenėles ir laiko, lyg taip būtų bent truputį šilčiau… Kai mes nuskubame pro šalį namo, į šilumą, jie lieka ten – kažkada išmesti, kažkieno pamiršti ar gimę nelaukiami. Ir ne visiems, deja, pasiseka sulaukti naujo ryto, ne visiems pavyksta sušilti ar sočiai paėsti, ne visi randa savo žmogų…

     Gyvūnas nors ne žmogus, bet jis taip pat jaučia skausmą ir baimę, jam taip pat reikia šilumos, artumo ir rūpesčio. Smagu, kad mūsų pasaulyje, kuris kasdien tampa vis virtualesnis ir materialesnis, vis dar lieka vietos žmogiškajai šilumai ir gėriui. Gyvūnėliams prieglaudoje didžiausia dovana – miegas ant šilto guolio ir dubenėlis kvepiantis gardžiu maistu.

      Lapkričio mėnesį mūsų gimnazijoje vyko socialinė gerumo akcija „S.O.S. gyvūnai“. Visi norintys galėjo pasidalinti gerumu su benamiais gyvūnais. Mokiniai, mokytojai šuniukams, kačiukams surinko daug įvairaus maisto. Buvo surinkta apie 100 kg pašaro mažiesiems draugams ir nuvežta į UAB „Tautmilės globa“ Vilniuje.

      Džiugu, kad mūsų gimnazijoje labai daug mokinių, kuriems rūpi gyvūnai, dėl jų skauda širdį ir kad dauguma iš jų neliko abejingi, pasirūpino prieglaudos gyventojais.

      Visiems, prisidėjusiems prie akcijos, nuoširdus „AČIŪ“.

Akcijos „S.O.S. gyvūnai“ organizatorė,

geografijos mokytoja Veslava Vežbovič