Projektas „Įspūdžiai iš Tėvynės“(„Impresje patriotyczne“)

            Mūsų gimnazija dalyvavo projekte „Įspūdžiai iš Tėvynės“(„Impresje patriotyczne“). Projekte dalyvavo 6 mokyklos iš Lietuvos ir 6 iš Lenkijos – iš viso 12 mokyklų. Mokyklos atskirus projekto elementus įgyvendindavo bendradarbiaudamos tarpusavyje poromis. Mūsų partneris buvo Redzinų (Rędziny) mokykla Lenkijoje.

            Baigiantis projektui grupė mokinių iš Lietuvos turėjo vykti į Lenkiją, Čenstakavos (Częstochova) miestą pristatyti atliktą darbą ir užbaigti projektą. Ankstų lapkričio 3 d rytą šeši IG klasės mokiniai lydimi auklėtojos Janinos Litvin ir gimnazijos direktoriaus pavaduotojos ugdymui Zenobijos Mikelevič išvažiavo į Lenkiją.

            Jau sekmadienį visi dalyviai klausėsi Šv. mišių ir oratorijos apie kardinolą  Stefaną Višinskį (Stefan Wyszyński) Pauliečių Jasna Guros vienuolyno bažnyčioje, stebėjo įspūdingą 106 metrų aukščio bokšto apšvietimą.

            Pirmadienį po pusryčių įvyko susitikimas su partneriais Redzinų mokykloje. Kelios valandos praleistos svetingoje mokykloje, kur mūsų draugai buvo parengę įdomią programą: „Viktorina apie Lenkiją“, skaitovų konkursas, pasivaikščiojimas po apylinkes, neprailgo. Visiems labai patiko ir paliko nepakartojamų įspūdžių.

            Po pietų visos dvylika mokyklų susirinko į galutinį renginį Čenstakovos mokykloje. Projekto dalyviai dalyvavo seminaruose ir atliko užduotis: reiškėsi didaktiniame žaidime, gamino muilą, rašė sveikinimus, mokėsi tautinių šokių.

            Renginio pabaigoje apibendrinus rezultatus, mokykloms įteikti pažymėjimai ir padėkota už idėjų įgyvendinimą, naujas draugystes ir neišdildomas emocijas, kurios išliks amžinai visų dalyvių širdyse.