Projektas ,,Pažink valstybę”

     2018 m. rugsėjo – gruodžio mėn. mūsų gimnazija dalyvauja projekte ,,Pažink valstybę“. Šį projektą organizuoja ir įgyvendina Švietimo ir mokslo ministerija kartu su Ugdymo plėtotės centru bei Valstybės pažinimo centru. Projekto tikslas – paskatinti mokyklų bendruomenę imtis pilietinės atsakomybės ir bendradarbiaujant su valstybės institucijomis spręsti aktualias visuomenei problemas. Projekto uždaviniai:
stiprinti mokinių politinį raštingumą per įvairių valstybės gyvenimo sričių pažinimą;
     skatinti mokinių pilietinį aktyvumą per dalyvavimą viešųjų valstybės gyvenimo reikalų svarstyme;
ugdyti mokinių kritinio mąstymo ir aktualių visuomenei problemų sprendimo gebėjimus.
     Projekte dalyvauja net 110 mokyklų iš visos Lietuvos. Mokyklos buvo suskirstytos į 9 valstybės valdymo sritis. Mūsų gimnazijai teko ,,Kibernetinis saugumas“. Šią sritį tyrinėja 7 klasės mokiniai.
     Spalio mėnesį mokiniai aktyviai rinko informaciją, aptarė svarbiausias kibernetines grėsmes, su kuriomis gali susidurti mokiniai, aiškinosi, kurios viešojo valdymo institucijos galėtų jiems padėti sprendžiant išsikeltą problemą.
     Lapkričio 5 – ąją gimnazijos septintokai lankėsi Švietimo informacinių technologijų centre Vilniuje. Mokiniai susipažino su ITC struktūra, kompetencijomis, sprendžiamomis problemomis, turėjo galimybę pasivaikščioti po instituciją. Susitikimo metu mokiniai ne tik diskutavo su ITC specialistais apie išsikeltą problemą, bet ir turėjo galimybę dalyvauti ,,Saugesnio interneto paskaitoje“.
     Grįžome daug sužinoję, kupini naujų idėjų, beliko imtis pilietinės atsakomybės ir ieškoti būdų, kaip galėtume apsaugoti mūsų gimnazijos mokinius nuo kibernetinių grėsmių.

Projekto koordinatorė Beata Martinkevič