„Tu! tu! tu! tu! tu! tu! Skrieja vaikystė traukinuku…“

     Rugsėjo 18 dieną gimnazijos priešmokyklinukai, pirmos bei antros klasės mokiniai vyko į Vilniaus Geležinkelio stotį, kur jų laukė neįprasta kelionė traukiniu. Kiekvienas mokinys galėjo pasijusti suaugusiu ir prižiūrimas mokytojo savarankiškai nusipirkti kelionės bilietą maršrutu Vilnius – Oro Uostas – Vilnius. Nemažas iššūkis buvo surasti peroną iš kurio išvyksta traukinys. Sulipus į traukinį ir patogiai įsitaisius prasidėjo nuotaikinga kelionė, kai pro langus galima buvo stebėti nuolat besikeičiančius vaizdus. Kelionė traukiniu kiekvienam vaikui yra kažkas įspūdingo – nesvarbu, ar keliaujama pirmą kartą, ar ne.

     Mažieji keliautojai aplankė ir Geležinkelio stoties muziejų. Sužinojo apie geležinkelio istoriją, iš ko susideda traukiniai, kaip juos anksčiau taisydavo, apžiūrėjo traukinių ekspozicijas. Galėjo išbandyti įvairių prietaisų darbą, sužinoti jų paskirtį. Daug įspūdžių sukėlė parodytas edukacinis animacinis filmukas apie saugų elgesį keliaujant traukiniu, šalia traukinio bėgių bei traukinių pervažose.

    Pasivažinėjimas traukiniu ir edukacinė programa muziejuje suteikė vaikams daug džiaugsmo ir paliko neišdildomus prisiminimus.