Mūsų svečiai – ulonai

     Paskutinės mokslo metų dienos bėga nepastebimai, nes tuo metu mokiniai keliauja, stovyklauja ar dalyvauja įvairiose susitikimuose.
     Birželio 11 dieną gimnazijoje lankėsi Vilniaus istorijos atgaivinimo klubo Naujojoje Vilnioje įgulos nariai. Šio klubo veikla atspindi Lenkijos kariuomenės pulkų istoriją, o tiksliau – Vilniaus 13–ojo ulonų pulko, 85–ojo pėstininkų pulko, o taip pat 19–ojo lengvosios artilerijos pulko, kurie prieš karą buvo apsistoję Naujojoje Vilnioje, veiklą. Susitikimą organizavo gimnazijos istorijos mokytojas, ulonas Tomaš Božerocki. Jo draugas ulonas Andžej Beliavski rodė ką jo žirgas Trentas turėjo išmokti, kad taptų pagalbininku kovoje. Ulonas Tomaš Božerocki papasakojo apie kasdieninį kovos ginklą – kardą, pademonstravo keletą kovos veiksmų. Daug teigiamų emocijų sukėlė staigmena, kai gimnazijos mokytojai galėjo nors minutėlei pasijusti ulonais: prisimatuoti keturkampę kepuraitę, palaikyti rankose ulonišką kardą, pamosuoti ir nukirsti tariamą priešą iš gluosnio vytelių.
     Dėkojame mus aplankiusiems ulonams T. Božerockiui ir A. Beliavskiui, ištikimam keturkojui žygio draugui – žirgui Trentui. Tokie susitikimai yra mums svarbūs, nes dabartyje semiamės stiprybės iš lenkų tautiečių atliktų didelių žygių ir esame įkvėpti stengtis dėl savo valstybės. Juk tik turėdami tokių puikių pavyzdžių galime išlikti orūs ne tik savo šalyje, bet ir pasaulyje – saugoti bei puoselėti savo kalbą, kultūrą, tautinį identitetą.