Išvyka į spektaklį ,,Nauji karaliaus drabužiai“

     Gegužės 28 dieną 6 – 7 klasių mokiniai kartu su auklėtojomis vyko į Vilniaus lenkų kultūros namus, kur žiūrėjo spektaklį pastatytą pagal žymaus danų rašytojo H. K. Anderseno pasaką ,,Nauji karaliaus drabužiai“ (režisierė Lilija Keizik).
     ,,Nauji karaliaus drabužiai“ yra viena ryškiausių ir žinomiausių Anderseno pasakų. Tai istorija apie karaliaus drabužius, kurie yra nematomi tiems, kurie yra kvaili, nors realybėje jų nėra iš viso. Vaikai buvo sužavėti puikiu vaidinimu, kuriame netrūko nei muzikalumo, nei aktorių meistriškumo. Mokiniai garsiais aplodismentais dėkojo aktoriams už puikų spektaklį. Po spektaklio visų laukė saldžios dovanėlės, kurias įteikė pats karalius.
     Važiuodami atgal užsukome pasistiprinti į restoraną McDonald“s, nes mokinių laukė dar viena staigmena.
Šeštokai ir septintokai dar aplankė viena gražiausių, įspūdingiausių ir aukščiausių vietų Lietuvoje – Pūčkorių atodangą. Ši atodanga – tai geologinis paminklas, dešiniajame Vilnios krante. Atodangos aukštis – 65 m, o plotis – 260 metrų. Mokslininkų teigimu, joje atsiveria maždaug 20 tūkst. metų senumo geologiniai sluoksniai.
     Nuo Pūčkorių atodangos grožėjomės nuostabia Vilniaus apylinkių panorama: Vilnios upės vingiais, buvusia Pūčkorių palivarka, Belmonto malūno senosios užtvankos liekanomis. Šios nuostabios apylinkės yra mūsų gimnazijos globėjo Tadeušo Konvickio gimtinė.
Laimingi ir kupini puikių emocijų grįžome į gimnaziją, kad galėtume savo neišdildomais įspūdžiais pasidalinti su kitais.

Lietuvių kalbos vyresn. mokytoja Beata Martinkevič
Lenkų kalbos vyresn. mokytoja Teresa Gailiun