Atvirų durų diena Vilniaus pasienio rinktinėje

2018 m. birželio 4 d. Vilniaus rajone, Mickūnų miestelyje 11 val. vyko Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos Vilniaus pasienio rinktinės atvirų durų diena, kurioje dalyvavo ir gimnazijos IIG klasės mokiniai su auklėtoja. Atvirų durų diena organizuota siekiant didinti jaunimo užimtumą dalyvaujant projekte „Atverk duris vasarai“ bei populiarinti pasieniečio specialybę.

Renginyje dalyvavo daug įvairaus amžiaus dalyvių: nuo pradinukų iki jaunų karių. Pasienio pareigūnai išsamiai papasakojo apie pasieniečių mokyklą, jos veiklą, supažindino jaunuolius su galimybėmis studijuoti bei išdėstė reikalavimus taikomus pageidausiantiems tapti profesionaliais VSAT pareigūnais. Specialiosios paskirties pareigūnai demonstravo įtariamųjų pažeidėjų sulaikymą, kovų menų instruktorius meistriškai sulaikė pažeidėją nenaudodamas ginklo. Vilniaus rinktinės kinologai su tarnybiniais šunimis parodė pažintinę programą, pasakojo apie kinologų darbą, akcentavo kokie yra svarbūs tarnybiniai šunys saugant Lietuvos Respublikos valstybės sieną, demonstravo tarnybinių šunų bendras paklusnumo komandas. Mokiniai pamatė, kad šuo gali būti ne tik draugas, bet ir dirbti labai svarbų darbą, saugodami valstybės sieną, sulaikydami nusikaltėlius ir pažeidėjus. Po įspūdingo tarnybinių šunų pasirodymo visi galėjo susipažinti su tarnyboje naudojama ginkluote, technika ir įranga, dokumentų tikrinimo, tyrimo įranga. Mokiniai apžiūrėjo naudojamus ginklus. Tai išties naudinga ir suteikia besidomintiems daug reikalingos informacijos apie pasienio tarnybą, padeda apsispręsti. Visi dalyviai buvo pavaišinti gardžia pasieniečių koše.

Išvyka mokiniams sukėlė daug teigiamų emocijų, naujų įspūdžių. Jų linksmi veidai bylojo apie norą kuo greičiau papildyti pareigūnų gretas, kas skatino plačiau domėtis pasieniečio ir kinologo profesijomis.

IIG klasės auklėtoja Veronika Grakalskienė