Senelių diena

Meilė ir pagarba seneliams

 
Iš baltųjų pūgų aš nunersiu Tau skraistę, Močiute,
Ir saulėlydžių tylą atnešiu maldom
Žalių sodų pavėsį norėčiau Seneliui sukurti,
Raukšleles Jūsų lūpų apibersiu kalbom. (…)
 
Kasmet viduržiemy mūsų gimnazijos pradinių klasių mokiniai sukviečia savo senelius į tradicinę Senelių šventę. Senelių šventė – nepaprasta diena ne tik seneliams, bet ir vaikams. Tai diena kupina džiaugsmo ir jaudulio akimirkų, kai veiduose pasirodo šypsena ir byra laimės ašaros.
Šiemet savo meilę seneliams ir padėką už begalinį jų rūpestį mažieji išreiškė sausio 19 dieną. Tądien gausiai rinkosi seneliai ir močiutės, kad kartu su vaikaičiais galėtų pasidžiaugti koncertu bei pasilinksminti. Vieni mokiniai savo meilę atskleidė dainuodami, deklamuodami eilėraščius, kiti pademonstravo savo šokių gebėjimus. Nušvitę senelių veidai, garsūs plojimai bei viena kita tyliai nubraukta džiaugsmo ašara bylojo apie tai, kaip seneliai didžiuojasi savo mažaisiais vaikaičiais. Susirinkusius svečius pasveikino ir šiltus žodžius pasakė gimnazijos direktorė padėkojusi seneliams už rūpestį bei aktyvų dalyvavimą renginiuose, skatinantį kartų bendradarbiavimą. Garbingi svečiai paruošė šventišką stalą, ant kurio netruko močiučių keptų gardžių pyragų, sausainių, saldumynų. Susėdę prie vaišių stalo ir gurkšnodami arbatą seneliai ir jų vaikaičiai dalinosi šventės įspūdžiais. Visų nuotaika buvo puiki, netrūko juoko, šypsenų, sveikinimų bei apsikabinimų.
 

src=“http://www.buivydziai.vilniausr.lm.lt/wp-content/uploads/2018/01/DSC_0165_500x333.jpg“ alt=““ width=“500″ height=“333″>