MEDŽIO ŠVENTĖ

   Medis – universalus gyvybės, sveikatos, augimo, harmonijos simbolis ir nors rudenį numeta lapus, o žiemą apmiršta, jo gyvybė išlieka, kaip išlieka ir jo siela. Pavasarį medis vėl iš naujo atbunda ir sodria žalia spalva ima džiuginti mūsų širdis, todėl nenuostabu, kad surengti projektą „Medžio šventė“ gimė balandžio mėnesį. Pagrindinis šio projekto tikslas sužadinti mokinių domėjimąsi juos supančia aplinka, suvokti medžio kaip gyvybės šaltinio Žemėje reikšmę, pajusti iš jo sklindančią gyvybinę energiją ir išmokti jį tausoti. Balandžio mėnesį vykusio ekologinio projekto „Medžio šventė“ renginiai subūrė visą Buivydžių gimnazijos bendruomenę aktyviai veiklai, todėl vyko daug ir įdomių renginių.

   Viskas prasidėjo nuo miško sodinimo akcijos „Suteik gyvybę – pasodink medį“, kurioje mišką entuziastingai sodino gimnazijos septintokai. Dešimtokai ir penktokai, suburti lietuvių kalbos mokytojos Beatos Martinkevič, aplankė Nemenčinės miškų urėdijos medelyną, kur stebėjo kaip auginami spygliuočių ir lapuočių medžių rūšių sodmenys miško įveisimui bei atkūrimui.

   Fotografijos konkursą „Medžiai aplink mus“ mokiniai vykdė visą balandžio mėnesį. Autoriai stebėjo, ieškojo, stengėsi nuotraukose ne tik įamžinti įspūdingus medžius, bet ir savo darbui sukurti viliojantį pavadinimą.

Šeštokai, vadovaujami anglų kalbos mokytojos Veronikos Grakalskienės, surengė pamoką kitaip septintos ir devintos klasių mokiniams „Su žodynėliu į mišką“. Vaikai vaizdžiai susipažino su medžių pavadinimais lietuvių, lenkų, rusų, anglų ir vokiečių kalbomis.

   Pradinukai piešė „Svajonių medį“ ir savo kūriniais papuošė antro aukšto vestibiulį. Įgyvendinti spalvingą svajonę padėjo jų mokytojai T. Vansovič, A. Poševecki ir J. Mincevič. Kūrybingą dailės pamoką „Medžių magija“ parengė pirmokams jų mokytoja R. Stankevič. Mažieji medžius kūrė iš spalvoto popieriaus ir plastilino. IVG klasės mokinė Agata Orlovskaja, dailės mokyklos absolventė, parengė penkiolikai 6- IIIG klasių mokiniams užsiėmimą dailė romantizme „Medis – gyvybės žemėje šaltinis“. Padedant Agatai, mokinių piešiniuose atsispindėjo kūrybos laisvė romantiškai pavaizduotuose medžiuose.

   IIIG klasės mokinės Lucyna Rynkun ir Anastasija Žonych gimnazijos mokinius sutelkė kurti ekologinį medį. Kiekvienas iš spalvoto popieriaus iškirpo medžio lapą, ant jo užrašė savo vardą ir taip spalvingai dekoravo medžio kamieno šakas. Dabar ekologinis medis iš tolo visus džiugina savo įvairiaspalviais lapais.

   Įspūdingiausiai ir labiausiai pavyko žaibiško sambūrio diena „Šokiai aplink medį“. Visą dieną gimnazijos kieme skambėjo kiekvienai klasei parinkta muzika pagal kurią šoko mokiniai aplink teritorijoje augančius medžius, kuriuos papuošė 8 klasė, vadovaujanti visiems šokiams.

   Balandžio 28 dieną įvyko akcijos „Medžio šventė“ apibendrinantis renginys. Buvo pasidalyta renginių įspūdžiais, nuotraukomis, apdovanoti dalyviai bei konkursų laureatai. Projektą mokiniai užbaigė pasodindami gimnazijos kieme visžalę eglę kaip amžinumo simbolį, kad nuolat būtų skleidžiama gyvybinga žalia šviesa.

 Tatjana Mincevič,

biologijos mokytoja metodininkė,

projekto koordinatorė

20170428_094018 20170427_122251 20170427_124437 20170427_124503 20170427_124547 20170428_094000 20170428_124134 20170428_124618