Tarptautinė vaikų knygos diena

   Balandžio 6 d. Buivydžių gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Beata Martinkevič ir bibliotekininkė Jadvyga  Žonych kvietė 1 – 5 klasių mokinius į biblioteką.

   Patiems mažiausiems – pirmokams – čia pirmą kartą vyko netradicinė pamoka. Jos metu jie aptarė taisykles, kurių reikia laikytis bibliotekoje, sužinojo ką veikia bibliotekininkas. Mokiniai ne tik apžiūrėjo biblioteką, bet ir dėliodami paveikslėlius kūrė pasaką ir mokėsi ją sekti.

   2 – 5 klasių mokiniams vyko Tarptautinės vaikų knygos dienos minėjimo popietė. Bibliotekininkė papasakojo, kad ši diena minima kartu su danų rašytojo, žymaus pasakų kūrėjo H. K. Anderseno gimimo diena – balandžio 2 – ąją . Pristatė populiariausias vaikiškas knygas. Vėliau mokiniai klausėsi penktokų skaitomų pasakų (mokinius paruošė lietuvių kalbos mokytoja) ir atsakinėjo į jiems pateiktus klausimus.

   Iš bibliotekos mokiniai išėjo rankose nešini knygomis, kurias turės ne tik perskaityti, bet ir atlikti kūrybinį darbą – iliustruoti ir trumpai aprašyti pagal pateiktą pavyzdį. Vėliau bibliotekoje vyks mokinių kūrybinių darbų paroda.

512 34