Priešventiniai nuotykiai su magručiais

   2017 metų balandžio 7 dieną istorijos mokytojas Marjan Dzvinel kartu su 5 klasės mokiniais ir jų auklėtoja vyko į Vladislavo Sirokomlės muziejų, įsikūrusi netoli Vilniaus – Bareikiškių kaime. Išvykos tikslas – dalyvauti edukaciniame užsiėmime ,,Velykų spalvos“.

   Velykos – viena nuostabiausių pavasario švenčių, viena svarbiausių mūsų krašto švenčių turinti labai senas tradicijas, todėl jau kelionės metu istorijos mokytojas diskutavo su mokiniais apie Velykų tradicijas ir papročius. Pasirodo, kad prasidedančios atostogos bus skirtos ne vien tik poilsiui, nes tradicijos byloja, jog tai metas, kai reikia padėti tėvams tvarkyti namus ir ruoštis šventei.

   Atvykusius mokinius pasitiko muziejaus darbuotojos Helena bei Ana ir pakvietė į paruoštą menę, kurioje buvo jaučiama ypatinga dvarelio aura, o ant stalų gulėjo paruošti dažai, žvakės, vaškas ir kiti reikmenys.

   Edukacinis užsiėmimas prasidėjo pasakojimu apie iki mūsų dienų išlikusias margučių marginimo tradicijas Vilniaus krašte. Mokiniai ne tik susipažino su įvairiais kiaušinių marginimo būdais, bet ir čia pat galėjo išbandyti mūsų senolių paliktą tradicinį margučių marginimo būdą vašku.

   Vėliau ponia Helena pakvietė visus pasivaikščioti po muziejų, kuriame savo gražiausius kūrybinius metus praleido bene garsiausias 19 a. Vilnijos krašto rašytojas ir poetas Vladislavas Sirokomlė bei papasakojo apie jo gyvenimą, kūrybą, parodė asmeninius poeto daiktus, knygas.

   Puikiai praleidę laiką, daug įdomaus sužinoję, kupini gerų emocijų ir pasiruošę  švęsti Velykas grįžome namo.

   Nuoširdžiai dėkojame  istorijos mokytojui M. Dzvinel už puikiai suorganizuotą ir nepakartojamą išvyką.

5 klasės mokiniai ir jų auklėtoja B. Martinkevič

dsc_7477dsc_7434dsc_7436 dsc_7438dsc_7441dsc_7442 dsc_7446dsc_7449dsc_7452 dsc_7454dsc_7457dsc_7462 dsc_7465dsc_7469dsc_7471