Edukacinė lietuvių kalbos pamoka

  2017 – 03 – 28  Buivydžių gimnazijos 5 – 6 klasių mokiniai lydimi lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos ir soc. pedagogės vyko į edukacinę pamoką ,,Eilėraštis – dėlionė“ Vinco Mykolaičio-Putino memorialiniame bute – muziejuje.

   Edukacinės programos metu mokiniai susipažino su V. Mykolaičio-Putino muziejaus aplinka, rašytojo memorialine biblioteka, gyvenimo Vilniuje subtilybėmis bei turėjo galimybę paliesti rankomis romaną ,,Altorių šešėly“, parašytą Brailio raštu.

    Užsiėmimo metu mokiniams buvo išdalintos kortelės su iškarpytais lietuvių poetų eilėraščių tekstų žodžiais. Dėliodami juos mokiniai kūrė savo eilėraščius. Vėliau kiekvienas garsiai skaitė savo poeziją. Smagu, kad vaikai buvo skatinami  individualiai mąstyti, reikšti savo mintis, buvo ugdomas kūrybiškumas.

   Išvykos metu mokiniai taip pat aplankė Vilniaus r. priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą Nemenčinėje, kur turėjo galimybę susipažinti su ugniagesio gelbėtojo  profesija.

   Susitikimo metu mokiniams buvo išaiškinta kaip reikia elgtis gaisro metu, ko negalima daryti, kur reikia skambinti atsitikus nelaimei. Vaikai taip pat sužinojo, kad ugniagesiai ne tik gesina gaisrus, bet ir likviduoja avarijas ir cheminius incidentus, gelbėja žmones, tikrina pastatų priešgaisrinę būklę.

Gaila, kad mokiniai nespėjo pasimatuoti gelbėtojų aprangos ir įlipti į gaisrinius automobilius, nes ugniagesiai gavo pranešimą apie kilusį gaisrą ir skubiai išvyko į įvykio vietą.

    Grįžome atgal puikios nuotaikos ir kupini netikėtų įspūdžių – juk turėjome galimybę savo akimis pamatyti, koks yra atsakingas ir be galo svarbus mūsų visuomenei ugniagesio gelbėtojo darbas.

Lietuvių kalbos mokytoja, 5 klasės auklėtoja  B. Martinkevič

l1l2l3 l5l6l7

l8l9l10