„Vienykimės!“

   Vasario 7 dieną minėdami Saugesnio interneto dieną Buivydžių gimnazijoje, III ir IVG klasių mokiniai pakvietė pradinukus į saugaus interneto pamoką, kurios tikslas vaikams parodyti plačias interneto naudojimo galimybes, atkreipti dėmesį į bendravimą bei didinti saugumą virtualioje erdvėje.

   Pamoka prasidėjo žaidimu „Kuriame tinklą“. Kiekvienas vaikas tapo tarsi mažu kompiuteriu ir plona nematoma gija susijungė tarpusavyje taip sukurdami vidinį klasės tinklą. Kaip bendrauti ir ką tame tinkle veikti? Vyresnieji mokiniai mažiesiems priminė, kad kaip ir realiame gyvenime, taip ir virtualiame svarbiausia būti mandagiems, todėl jiems pasiūlė nupiešti apie ką galima kalbėtis internete.

   Vėliau pradinių klasių mokiniai susidomėję stebėjo rodomus trumpus filmukus iš serijos „Owce w sieci“, aptarė įvairias situacijas, kurios gali nutikti naudojantis internetu. Pasirodo, pradinukams socialinis tinklas „Facebook“ pažįstamas, tad buvo labai svarbu per vaizdinės medžiagos žiūrėjimą, diskusijas suformuoti atsakingo ir atsargaus elgesio virtualioje aplinkoje įgūdžius.

   Pamokos pabaigoje pradinukai praktiškai susipažino su interneto naršykle: vyresnieji mokiniai atidarinėjo draugiškas svetaines, parodė kur mažieji gali ne tik smagiai žaisti, bet ir mokytis.

   Pamoka patiko visiems: tiek pradinių klasių mokiniams, tiek vyresniems, kurie džiaugėsi, galėdami pasidalyti savo patirtimi ir padėti mažiesiems draugams atsargiai žengti pirmuosius žingsnius virtualaus pasaulio link.

Informacinių technologijų mokytoja

Regina Dubicka

dsc_0699 dsc_0693 dsc_0704 dsc_0706dsc_0690 dsc_0707