Šviesoforas-2017

   2017 m. vasario 08 dieną į Buivydžių gimnaziją nuo pat ryto suvažiavo geltonieji mokykliniai autobusiukai su mažaisiais mokinukais, kurie atskubėjo į pradinių klasių Lavoriškių metodinio centro mokinių „Šviesoforo“ konkursą. Konkurso organizatorių tikslas – išmokyti vaikus saugaus eismo taisyklių, apsaugoti juos nuo tykančių pavojų gatvėse ir keliuose, ugdyti saugaus elgesio kelyje įgūdžius.

   Dalyvavo 1 – 4 klasių komandos iš Buivydžių, Mickūnų, Lavoriškių Stepono Batoro, Egliškių Šv. Jono Bosko gimnazijų ir Mostiškių mokyklos – daugiafunkcio centro. Susirinkusius dalyvius sutiko ir nuoširdžiai pasveikino gimnazijos direktorė H Ravdo, Vilniaus rajono policijos komisariato pareigūnai.

   Varžybų dalyviams reikėjo gebėti pereiti per pėsčiųjų perėją, šviesoforo reguliuojamą sankryžą, parodyti kaip moka užsidėti atšvaitus. Savo žinias pradinukai demonstravo atlikdami užduotis kelių maketuose, dėliodami kelio ženklų dėliones, spręsdami viktorinos testus. Komandų kapitonai atliko papildomą kapitonų užduotį. Atsakinėdami ir rodydami uniformuotiems policijos pareigūnams praktines užduotis maketuose vieni mokiniai jautėsi drąsiai ir užtikrintai, o kitiems jaudulys pakišo koją ir jiems sekėsi sunkiau.

   Pirmąją vietą laimėjo Egliškių Šv. Jono Bosko gimnazijos mokinių komanda. Antrąją vietą – Buivydžių gimnazijos pradinukų komanda. Trečioji vieta teko Lavoriškių Stepono Batoro gimnazijos mokiniams. Nugalėtojai ir dalyviai buvo apdovanoti diplomais, atminimo dovanėlėmis.

   Gražiu renginiu liko patenkinti visi. Tai buvo naudinga visiems besirūpinantiems savo ir kitų saugumu kelyje ir gatvėje.

 Anton Poševecki,

pradinių klasių mokytojas

dsc_0098 dsc_0191 dsc_0210 dsc_0195 dsc_0194 dsc_0178 dsc_0175 dsc_0174 dsc_0153 dsc_0139 dsc_0118 dsc_0113 dsc_0109 dsc_0106