Išvyka į Vievį

   Šalia judriausio magistralinio kelio Vilnius – Kaunas išdidžiai stovi variniu kupolu puošta Vievio Dievo Motinos Ėmimo į dangų cerkvė. Čia lapkričio 22 dieną IG klasės mokiniai pradėjo pažintį su Vieviu. Gerbdamos stačiatikių tikėjimą, mergaitės prieš įžengdamos į maldos namus apgobė galvas skarelėmis. Mus maloniai pasitiko Tėvas Venjaminas. Šventikas papasakojo įdomią cerkvės istoriją, kalbėjo apie amžinas vertybes, tėvų ir vaikų santykius, atsakomybę, pareigas, pagarbą, nuolankumą. Tėvas Venjaminas pasidalijo prisiminimais apie savo vaikystę, apie karo tarnybą laivyne, apie apsisprendimą tapti šventiku, studijas seminarijoje. Labai sužavėjo Tėvo iškalba, turtinga ir vaizdinga kalba. Cerkvės varpinėje laukė staigmena: mums leido paskambinti varpais.

   Palaiminus šventikui, mūsų ekskursija tęsėsi Geologijos muziejuje. Čia pamatėme tokią žemės klodų ir riedulių ekspoziciją, kokią net buvo sunku įsivaizduoti. Muziejaus darbuotojas išsamiai pasakojo apie geologo profesiją, studijas Vilniaus universitete, darbo rinkos poreikius ir galimybes.

   Išvykos kulminacija – Kelių muziejus ir charizmatiškas Dėdė Juozas, muziejaus vedėjas Juozas Stepankevičius. Šiuo metu muziejuje eksponuojami tiltų, viadukų, sankryžų, autobusų stočių, gamybinių bazių ir kitokių statinių maketai, kelių tiesimo bei tvarkymo senieji įrankiai, mašinos, vežimai, kelio ženklai. Dėdė Juozas papasakojo, koks sunkus kelininko darbas. Pabaigoje apžiūrėjome senų transporto priemonių ekspoziciją, o kai kurias net išbandėme.

   Patyrėme daug teigiamų įspūdžių ir rekomenduojame kitiems gimnazijos mokiniams aplankyti Vievį.

Veronika Grakalskienė, IG klasės auklėtoja

Veslava Vežbovič, geografijos vyresn. mokytoja

 

dscf2566 dscf2597 dscf2593 dscf2591 dscf2588 dscf2586 dscf2585 dscf2582 dscf2574