Valanda bibliotekoje

   2016 metų balandžio 4 dieną mokyklos bibliotekoje lietuvių kalbos mokytoja pravedė antros klasės mokiniams lietuvių kalbos pamoką netradicinėje aplinkoje.

   Pamokos tikslas – susipažinti su elgesio bibliotekoje taisyklėmis ir paskatinti antrokus skaityti namuose, nes knygų skaitymas ugdo kūrybinį ir kritinį mąstymą, žadina vaizduotę, turtina žodyną bei skatina protinę veiklą, kalbos įgūdžius.

   Bibliotekininkė Jadvyga Žonych, įžengusiems į biblioteką mokiniams, iškart parodė vaikų darbelius padarytus iš senų knygų ir žurnalų, kurie skirti Tarptautinei vaikų knygos dienai paminėti. Plačiau papasakojo apie tai, kad Vaikų knygos diena sutampa su H. K. Anderseno gimtadieniu. Antrokai ne tik žiūrėjo spalvingą skaidrių pristatymą, bet ir atsakinėjo į užduodamus klausimus, apžiūrinėjo lietuviškas knygeles, klausėsi H. K. Anderseno pasakos „Karalaitė ant žirnio“.

    Valanda bibliotekoje prabėgo nepastebimai. Antrokai sužinojo apie skaitymo naudą, susipažino su elgesio bibliotekoje taisyklėmis, įsitikino, kad bibliotekoje lankytis ne tik naudinga, bet ir įdomu.

   Dėkojame bibliotekininkei už įdomų pasakojimą ir malonų sutikimą.

Lietuvių kalbos mokytoja Beata Martinkevič

020008